Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 1 csipetnyi só
- 2 dkg élesztő, lisztben elmorzsolva
- 1 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 3-4 evőkanál tejföl
Összegyúrni, 3 cipóra osztani és 1 órai pihentetés.
Töltelék:
- kb. 25 dkg dió
- kb. 15 dkg kristálycukor
- sárgabaracklekvár
Igazából nem szoktam nagyon méregetni a tölteléket, csak úgy szemre, érzésre készítem. Egy 40 × 25 cm-es tepsibe nyújtottam az első lapot, rá lekvár + cukros dió. Erre a második lap, lekvár + cukros dió, végül a harmaduk lappal befedtem. Kicsit megszurkáltam a tetejét és pihentetés nélkül 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütöttem.
Kihűlés után csokimázzal vontam be.
Merics Marika receptje.