A tésztához:
- 50 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- fél csésze tej
- 1 evőkanál cukor
A megkenéshez:
- baracklekvár
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál porcukor
A tetejére:
- olvasztott csokoládé
- 3-4 evőkanál étolaj
A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a 4 tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottunk) és összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk.
A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk és megszórjuk a cukros-citromos dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél közepesen aranybarnára sütjük.
Tetejére olvasztott csokoládét teszünk, amit gőzfürdő fölött, 3-4 evőkanál étolajjal együtt olvasztunk fel.
Molnár Andrea receptje.