Tészta:
- 4 tojás
- 8 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 2 csomag karamell ízű pudingpor
- 9 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
Tejszínes réteg:
- 5 dl tejszín, most cukormentes Hulala
- 3 evőkanál porcukor, átszitálva
- 2 csomag habfix
Teteje:
- 2 csomag piros tortazselé
- 5 dl víz
- 3 evőkanál kristálycukor
A tojást a cukorral habosra kevertem a robotgéppel. Az átszitált száraz hozzávalókat óvatosan belekevertem. A 25 x 35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleltem, beleöntöttem a masszát és a gázsütőm 4 -es fokozatán megsütöttem. Lehúztam az aljáról a sütőpapírt és rácson hagytam kihűlni. Amíg hűlt addig elkészítettem a pudingot. A pudingport és a cukrot csomómentesre kevertem a tejjel és sűrű pudingot főztem belőle. Langyosra hűtöttem, közben gyakran megkavartam. A piskótát visszatettem a tepsibe és ráöntöttem a pudingot. Következett a tejszínes réteg. Géppel kemény habot vertem, a hozzávalókból. A kihűlt puding tetejére kentem és a hűtőbe tettem. Következett az utolsó réteg. A zseléport simára kevertem a vízzel és a cukorral.1-2 percig forraltam állandó kevergetés mellett, majd kb. 15 perc múlva amikor már kezdett hűlni és kocsonyásodni ráöntöttem a tejszínhabra. Visszatettem a hűtőbe és másnap lehet szeletelni.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!