Tészta:
- 300 g liszt
- 50 g kakaó
- 250 g cukor
- 4 tojás
- 150 ml langyos kávé
- 250 ml joghurt
- 150 ml olaj
- 2 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krém:
- 800 ml tej
- 3 csomag tejszín ízű pudingpor
- 12 kanál cukor
- 500 ml tejföl
- 200 ml tejszín
Teteje:
- 150 g csokoládé
- 5 dkg vaj
- 50 ml tejszín
A tésztához a száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük. A tojásokat a cukorral kicsit kihabosítjuk, majd jöhet a kávé, olaj és a lisztes keverék. Folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral bélelt, 29×42 centiméteres tepsibe öntjük, és 180°C-on, körülbelül 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, közben a krémet elkészítjük. Szokásos módon elkészítjük a pudingot, és még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Amikor kihűlt, kemény habbá vert tejszínt adunk hozzá. A piskótát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére olvasztott csokoládét vajjal és tejszínnel keverünk össze.
Kenderesi Magdolna Judit receptje.