Tészta:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 6 evőkanál liszt
- ½ csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje kemény habja
Krém:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- rum ízlés szerint
- 40 dkg gesztenyemassza
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl tej
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet, a kakaóport, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérjék kemény habját. A tésztát két részre osztjuk. A kb . 30 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütónk. A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük és kétfelé osztjuk. Az egyik adagot elkeverjük a 40 dkg gesztenyemasszával és az alsó lapra kenjük. A pudingport, a lisztet , kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és felfőzzük. Ha kihűlt a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyekrémre és befedjük a másik lappal. Porcukorral is megszórhatjuk, vagy csokoládéval bevonjuk.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!