A tésztához:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 4 evőkanál víz
- kevés citromlé
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 3,5 dl tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- fél fiola rumaroma
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
A piskótához a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, hozzáadagoljuk a tojássárgákat, a vizet, tovább keverve a citromlét, és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztamasszát kettévesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, az egyik sarkánál elkezdve átlósan egy-egy csík barna, illetve sárga masszát csíkozunk váltakozva. A csíkozáshoz használhatunk tortaformázót (én kettővel dolgoztam, egyikbe a barnát, a másikba a sárgát töltöttem), de két evőkanállal is dolgozhatunk felváltva. Körülbelül ujjnyi szélesek legyenek a csíkok. Ezután a tésztát megsütjük, majd lekvárral, vagy tetszés szerinti krémmel megtöltjük. A megsült tésztát tiszta konyharuhára feltekerjük, mint a hagyományos piskótatekercset.
A krémhez a tejet a cukorral, a kakaóporral és a pudin
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!