Sárga lap:
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Barna lap:
- 4 tojás
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál tej
Krém:
- 4-5 evőkanál cukor
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 20 dkg teavaj
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A sárga lap hozzávalóiból elkészítjük a piskótatésztát, majd egy 35*40 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben megsütjük, majd langyosan, papírostól feltekerjük.
A kakaós lapot is elkészítjük a hozzávalókból, majd az is feltekerjük és hagyjuk kihűlni teljesen.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben a cukorral. A vajat és a margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd a langyos pudinghoz adjuk és jól összekeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a másikat, megkenjük krémmel és szorosan feltekerjük. A külsejét is bevonjuk krémmel, majd hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét olvasztott csokival díszíthetjük. Pár óra múlva szeletelhető a süti.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.