- 3 tojás
- 15 evőkanál liszt
- 15 evőkanál cukor
- 3 × 2 dl tejföl
- 3 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál darált dió
- 5 evőkanál darált mák
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja és leve
A tojást és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a szódabikarbónás lisztet, 3 doboz tejfölt, mindezeket jól összedolgozom. Három részre osztom: az első részbe a kakaóport, a második részbe a darált diót, a harmadik részbe a darált mákot keverem. Külön-külön kisütöm a 3 tésztát közepes méretű tepsiben.
A krémhez a pudingporokat a tejben megfőzöm. A vajat a porcukorral, a citrom reszelt héjával és levével ízesítve habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összekeverem.
A lapokat megkenem a krémmel, tetejére csokimázat teszek: 5 evőkanál porcukrot, 3 evőkanál forróvizet, 2 evőkanál kakaóport, 5 dkg vajat gőz fölött felolvasztok.
Dvorzsákné Varga Erzsébet (Erzsike) receptje.