A sárga piskótához:
- 2 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
A barna lapokhoz:
- 2 × 2 tojás
- 2 × 12 dkg kristálycukor
- 2 × 2 evőkanál víz
- 2 × 6 dkg finomliszt
- 2 × 2 dkg kakaópor
- 2 × 1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 dkg csokoládé
A díszítéshez:
- 5 dkg tortadara
A sárga piskótához a tojásokat, a cukrot és a vizet elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A barna lapokkal is így járunk el.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukrokkal csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. A végén hozzákeverjük a kakaóport és a darabokra tördelt csokoládét. Kihűtjük és a margarinnal habosra keverjük.
A lapokat betöltjük úgy, hogy a tetejére is hagyunk a krémből: barna lap – krém – sárga lap – krém – barna lap – krém. Legvégül tortadarával megszórjuk a sütemény tetejét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!