
- 15 dkg liszt
 - 10 dkg zabpehely ( apró szemű )
 - 15 dkg cukor
 - fél csomag sütőpor
 - csipet só
 - 2, 5 dl natúr joghurt
 - 1, 5 dl olaj
 - 2 tojás
 - 50 dkg eper
 - 3 evőkanál cukor – a szóráshoz
 
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy közepes ( körülbeül 20 x 30 cm ) tepsi aljára sütőpapírt terítünk.
A tojást kicsit kihabosítjuk a cukorral majd hozzákeverjük az olajat és a joghurtot.
A lisztet összevegyítjük a zabpehellyel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszával összeforgatjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk felkarikázott eperrel és megszórjuk cukorral.
Körülbelül 45 percig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!










