- 15 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely ( apró szemű )
- 15 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2, 5 dl natúr joghurt
- 1, 5 dl olaj
- 2 tojás
- 50 dkg eper
- 3 evőkanál cukor – a szóráshoz
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy közepes ( körülbeül 20 x 30 cm ) tepsi aljára sütőpapírt terítünk.
A tojást kicsit kihabosítjuk a cukorral majd hozzákeverjük az olajat és a joghurtot.
A lisztet összevegyítjük a zabpehellyel, a sütőporral és a sóval, majd a tojásos masszával összeforgatjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk felkarikázott eperrel és megszórjuk cukorral.
Körülbelül 45 percig sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!