A tésztához:
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- csipet só
- 5 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél csomag sütőpor
- 3 evőkanál étolaj
- 3 dkg holland kakaópor
- 4 evőkanál rum
- 5 evőkanál eperlekvár
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg étcsokoládé
A tetejére:
- 10 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 2 kanál cukorral habbá verem. A maradék cukorral a sárgáját az olajjal kikeverem. A két masszát összekeverem, majd a sütőporos kakaós lisztet a keményítővel együtt beleforgatom. Sütőpapíros sütőlapon 170°C-on megsütöm, majd amikor kihűlt, három egyforma részre vágom.
Az alsó lapot a lekvárral megkenem. A tejszínt a cukorral, a fixálóval és a felolvasztott étcsokival kemény habbá verem, a felét a lekváros lapra teszem. Erre jön a második lap, amire szintén lekvár, majd hab kerül, végül táborítom a harmadik lapot.
A tetejére a csokit gőz felett az olajjal felolvasztom, majd a tészta tetejére simítom. Hűtőbe teszem, és kb. 1 óra múlva szelhetem.
Domján Mária receptje.