- 50 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- vágott dió
- rum
- csokidara
- tojás
- 3 dl tejszínhab
- 2 dl tej
- 2 evőkanál kakaó
- habfixáló
- 10 dkg kókuszreszelék
- mandula eszencia
A tésztához 25 dkg margarint a kristálycukorral, fél csomag csokidarával felolvasztunk. Tűzről levéve hozzáadjuk a vágott diót, 25 dkg lisztet, fél sütőport, 3 tojássárgáját végül a 3 tojásfehérje keményre vert habját. Zsírozott tepsibe simítjuk, kisütjük. Tálcára borítva hagyjuk kihűlni.
A krémhez 2 evőkanál lisztet, 2 dl tejjel, 2 evőkanál kakaóval, 2 tojássárgájával sűrűre főzünk, félretesszük. 25 dkg margarint, 15 dkg porcukorral, kevés rummal habosra keverünk. Hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát. Rásimítjuk a tésztára.
A 2 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rákenjük a kakaós krémre. A tejszínbe belekeverjük a habfixálót, 5 dkg porcukrot, 10 dkg kókuszreszeléket és a mandula eszenciát. A megszilárdult tojásfehérje habra terítjük.
Tetszés szerint díszítjük.
Ágicca receptje.