- 4 tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg élesztő
- liszt
- 25 dkg margarin
- só
- 2 dl tejföl
- sajt
- virsli
A tejben felfuttatom az élesztőt. Addig veszek kb. 25 dkg lisztet, és elmorzsolom benne a margarint, majd a közepébe beleöntöm a tejfölt, a sót, és a 2 tojást beleütöm. Ha felfutott az élesztő, hozzáadom a többihez, és jól összedolgozom. Annyi lisztet adok hozzá, amennyit felvesz a tészta. Hengert formálok a tésztából, majd felszeletelem, és kis gombócokat formálok, kinyújtom őket, és tetszés szerint 6-8 felé vágom. Beleteszem a virslit, összetekerem, és jól kivajazott tepsibe teszem. A tetejét megkenem tojássárgájával, és megszórom sajttal. Előmelegített sütőben sütöm, amíg a sajt rá nem olvad és szép piros nem lesz.
A bátrabbak megkenhetik a felvágott tésztát pizzakrémmel, és úgy tegyék bele a virslit, illetve csokidarabokkal is tölthetjük, így édes kiflit kapunk.
M receptje.