Joghurtos pogácsa

Joghurtos pogácsa Joghurtos pogácsaJoghurtos pogácsa

A tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 500 ml natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 tojás

A lekenéshez:

  • 1 tojássárgája + pici tej

A lisztet a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a közepébe mélyedést készítünk. Az élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben és a mélyedésbe öntjük. Beleütünk egy tojást, beletesszük a joghurtot, és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd kb. 1,5 cm vastagságúra sodorjuk. Pogácsaszaggatóval bevagdossuk a tetejét, és kis pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tojás és tej keverékével lekenjük. Szezámmaggal megszórjuk és 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Finom, könnyű pogácsa a végeredmény.

Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress