- 25 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 1 dkg élesztő
- egy kevés tej
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tojás
- csipet só
- 8 evőkanál baracklekvár
- 15 dkg darált dió
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5-6 dkg porcukor a dió édesítéséhez
- fél citrom leve
- 10 dkg porcukor a tojáshab ízesítéséhez
- 5 dkg csokoládé
A lisztet, a zsírt, a porcukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a szódabikarbónát a tojás sárgájával, egy csipet sóval jól összedolgozzuk. Egy órán át pihentetjük. Ezután három részre osztjuk, és tepsiformára nyújtjuk. Az elsőt beletesszük a tepsibe, majd egyenletesen megkenjük lekvárral. Ráhelyezzük a második lapot, amelyre a porcukorral összekevert dió kerül. A harmadik tésztalappal befedjük, megszurkáljuk és közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. A tojásfehérjét porcukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd a megsült tészta tetejét bevonjuk vele. Pár percre visszatesszük a sütőbe. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki! Ezután olvasztott csokival lecsepegtetjük, majd kés élével széthúzogatjuk a habon. Megvárjuk míg megdermed, és éles, forró késsel téglalap alakú darabokra vágjuk.