- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 6 g sütőpor
- 1/2 dl tej
- 5 evőkanál étolaj
- 25 dkg liszt
Töltelékhez:
- 1 evőkanál olaj
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
Először a sütőt bekapcsoljuk 200 °C-ra. Egy nagy méretű tepsit sütőpapírral befedünk. A töltelékhez,a porcukrot és a kakaót összekeverjük. A tészta készítése: A túrót a porcukorral,tejjel,olajjal krémesre keverjük ,majd a sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk,úgy 3 mm körülire. A tésztát olajjal egy ecsettel lekenjük,a porcukros kakaót rászitáljuk. Feltekerjük,mint a bejglit és 1,5 cm vastagra felszeleteljük. Tepsire sorakoztatjuk és sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!