Tésztához:
- 8 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 3 evőkanál liszt
- 6 g sütőpor
- 4 tojás felvert habja
Krémhez:
- 5 tojás sárgája
- 50 ml tej
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 1 vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 2 tojás fehérje
- 2 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg cukor
Tészta készítése: A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzá adjuk az olvasztott margarint,majd a sütőporral elkevert lisztet ,a diót és a kakaóport. 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát elfelezzük. Két lapot sütünk 180 fokon egymás után . 8-10 perc.
Krém készítés: A cukrokat,lisztet,pudingport,tojás sárgákat,tejet kikeverjük,majd gőz felett addig keverjük,míg besűrűsödik. A kihűlt krémmel kihabosítjuk a vajat. A lapokat hosszában ketté vágjuk.
A krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk. A tojás fehérjéket a cukorral,lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük,majd a krém tetejére simítjuk. Trió csokoládé forgáccsal szórtam meg. Hűtőbe tesszük legalább egy órára és utána szeletelhetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
Anikó ribos mondta
Nagyon mutatósak és finomak