Tészta:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje felvert habja
Krém:
- fél dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 6 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Hab a tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál baracklekvár
- 10 dkg cukor
- 5 dkg kandírozott gyümölcs
A tésztához a margarint a kakaóval és a cukorral habosra kikeverem. A tojásfehérjét habbá verem, a margarinos krémmel összeforgatom, végül hozzáadom a diós-lisztes sütőport, és 3 részre osztom. Vékony lapokat kenek sütőpapíros tepsibe, majd 170°C-on sütöm mindhárom tésztalapot külön-külön.
A krémez a tojások sárgáját 15 dkg cukorral, 1 kanál liszttel és fél dl tejjel gőz felett besűrítem. Amikor már nem túl meleg, 20 dkg vajat hozzákeverek, és a lapokat megtöltöm. A legfelső lapra 1 tojásfehérjét gőz felett 2 kanál lekvárral és 15 dkg cukorral kemény habbá verek. A tészta tetejére simítom, majd kandírozott gyümölccsel megszórom. Egy óra múlva szeletelhető.
Domján Mária receptje.