- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1,5-2 dl közötti langyos tej
- 1 mokkáskanál só
A tészta kenéséhez:
- 15 dkg tömlős sajtkrém (fűszeres vagy tejszínes, ki milyent szeret)
- 15 dkg reszelt sajt
A töltelékhez:
- 1-1 db piros és zöld paprika apróra vágva
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld aprítva
A sütés előtti kenéshez:
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 1 tojás felverve
- 5 -5 dkg reszelt sajt
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.A többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidagasztjuk.Kelesztő tálba tesszük, 35 perc alatt körülbelül duplájára nő a térfogata.Ekkor lisztezett deszkára tesszük, ketté vágjuk.Az egyik darabot jól kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, megszórjuk a felaprított zöldségekkel(uborkát is tehetünk ).Feltekerjük, mint a bejglit.Lekenjük olvasztott vajjal, majd a tojással.Megszórjuk reszelt sajttal.Egy nagyobb pogácsa szaggatóval a tekercsből félholdakat vágunk.Sütőpapírral fedett nagy lemez tepsire sorakoztatjuk.A másik cipóval így járunk el.200 °C-ra bekapcsoljuk a sütőnket, majd hideg sütőbe téve megsütjük.Sütés ideje így körülbelül 35 perc volt.Hideg sütőbe téve szépen kelt, ahogy melegedett a sütő.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!