A piskótához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
A barna lapokhoz:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 dkg szalalkáli
- kevés langyos tej
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból és a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk belőle.
A piskótához szétválasztjuk a 7 tojást. Hozzáadunk a sárgájához 4 evőkanál cukrot, és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet, majd 7 tojásfehérjébő kemény habot verünk a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
A krémhez 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. Fél liter tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (nagyon fontos jól kihűteni, nem lehet langyos), s ezután összedolgozzuk a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s megtöltjük a süteményt.
Először egy barna tészta kerül, rá a krém egyik fele, piskóta, a krém másik fele, majd ismét barna tészta következik, melyet bevonunk csokimázzal. Kockára vágva tálaljuk, nagyon finom, és mutatós sütemény! Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.