- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 1-3 dkg vaj
- 2 dkg liszt
Krém:
- 2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg kakaó
- 20 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 10 dkg mogyoró
- 1 dkg zsiradék
- 35 dkg meggybefőtt
- 5 cl rum
- 10 dkg mazsola
A kivajazott és lisztezett tepsiben hat tojásból középmeleg sütőben piskótalapot sütök. Lisztezett deszkára borítom, vékonyan levágom a széleit (így nem fog elrepedni) és konyharuha segítségével még melegen feltekerem. A krémhez a tejet a cukorral és a kakaóval folytonos keverés közben forrásig hevítem. Ezután lehűtöm, majd hozzáadom a vajat, az egészet habosra keverem. A kristálycukorból karamellt készítek, s az apróra vagdalt mogyoróval szép pirosra pirítom. Közben egy tányért megkenek zsiradékkal, és beleöntöm a mogyorós karamellcukrot. Ha kihűlt, összevagdalom. A kakaókrém egyharmadát félreteszem, kétharmadában elkeverem az összevagdalt mogyorókaramellt, a kimagozott meggyet és a rumba áztatott mazsolát. Ezt a krémet egyenletesen elsimítom a piskótatésztán, majd szorosan feltekerem. A félretett krémmel a tekercset kívül is megkenem, egy villával megcsíkozom, és hűtőbe teszem. Meleg vízbe mártott késsel felszeletelem.
Kép forrása: Receptműhely