- 175 g kefir
- 3 tojás
- 60 dkg finomliszt
- pici só
A töltelékhez:
- 1 kg magozott meggy
- cukor ízlés szerint
A tészta lekenéséhez:
- 2,5 dl étolaj
- 25 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
- 4 evőkanál étolaj
A rudak lekenéséhez:
- 4 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóiból, a kefireket, tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat) 2,5 dl étolaj , 25 dkg liszt, kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.(ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit és 4 részre osztjuk. A meggyet cukorral megszórjuk. Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá. Lecsepegtetjük. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk, étolajjal lekenjük, meggyel megszórjuk. Feltekerjük, tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 °C-on megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész. Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk.10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető. Bármilyen töltelékkel nagyon finom. 4 rúd lesz belőle.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!