Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 30 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 2 csipet só
- 2 dl tejföl
Krém:
- 4 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg cukor
- 1 l víz
- 2 dl tej
- 1/2 l tejszínhab (cukrozott)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük egy éjszakát. Négy lapot sütünk belőle, tepsi hátoldalán, amely 25 x 35 cm-es. A krémhez a hozzávalókat, a tejszín kivételével, megfőzzük és kihűtjük, robotgéppel jól kikeverjük és hozzáadunk 1/2 l felvert, cukrozott tejszínhabot. Megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük. A felső lapot először kockákra vágtam, úgy tettema tetejére, így könnyebb szeletelni.
Nagyné Kercsik Szilvia receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!