Tészta:
- 5 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
Piskótát lekenni:
- málnalekvár
Krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 40-50 dkg málna
Krémre:
- 4 dl habtejszín (Meggle, Hulala)
A piskótához a tojásfehérjét félig felverjük, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, az olajat és a langyos vizet. Jól felverjük. A sütőport összekeverjük a liszttel, fakanállal óvatosan beleforgatjuk felvert masszába. Egy 30 × 27 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát elsimítjuk benne. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Kiborítjuk és lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez a pudingot az előírás szerint elkészítjük. A margarint a porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk. Együtt jól kikeverjük. A tejszínhabot keményre verjük.
Összeállítjuk a süteményt. A piskótát lekenjük málnalekvárral, rá a pudingos krém. Erre szórjuk a málnát, egy kicsit belenyomkodjuk a krémbe. Erre simítjuk a kemény tejszínhabot. Tetejét lehet díszíteni habzsákból kinyomott tejszínnel, aminek a tetejére egy-egy málnaszem kerül. (Viszont ekkor egy kicsit kiveszünk a tejszínből.)
Kiss Imréné Magdi receptje.