A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 40 dkg vaj
- 2 tojás
- 16 dkg őrölt mandula, vagy dió
A megforgatáshoz:
- 4 csomag vaníliás cukor
- 30-35 dkg porcukor
A lisztet és a sütőport egy nagy tálban jól elvegyítem, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a darált diót. Ezután következhet a 2 tojás, majd legvégül a vaj, amellyel az egészet elmorzsolom. Mikor kezd összeállni, összegyúrom, 4-5 kisebb gombócot formázok, és lisztezett tányéron a hűtőbe rakom 1-2 órára pihenni.
Ezután mindig csak annyit veszek ki a tésztából (keveset), amennyivel dolgozni akarok. Kicsit átgyúrom, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtom, majd kb. 1,5 × 1,5 cm-es kockákra vágom a tésztát. Ezekből formázom a kifliket. Zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakom, és előmelegített sütőben sütöm. Még melegen vaníliás porcukorba forgatom a kiflicskéket.
Figyelem! Tényleg nagyon rövid ideig kell sütni, mert különben száraz lesz a kifli, és nem omlós! Nagyon sokáig eltartható, és nagyon finom!! 😉
Boribonka receptje.