A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 6 dkg dió vagy mák, esetleg kókuszreszelék
- 6 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A megforgatáshoz:
- kb. 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag sima, vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
Összegyúrom a tészta hozzávalóit. Nagy nudliformát sodrok, többet is. Kicsiket csípek belőle, és kiflialakúra formázom. A végeit nem kell nagyon elvékonyítani, mert megéghet. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig kell sütni, de nem szabad kiszárítani. Mikor megsült, hagyom még hűlni a sütőlemezen egy pár percig. A porcukrot összekeverem a vaníliás cukorral, beleforgatom a kifliket és tálcára teszem hűlni. Nagyon finom Bourbon vaníliás cukorban forgatva!
Ez a süti akár 3-4 hétig is eláll jól zárható dobozban, ezért jó előre el lehet készíteni ünnepekre, alkalmakra is. Én a diósat kóstoltam meg legelőször, a mákosat és a kókuszosat már csak kíváncsiságból próbáltam ki. Nagyon finom azokkal is. Ebből a mennyiségből 94 db lett!
Kiss Imréné Magdi receptje.