Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz (ha nem teszek mézet, akkor 15 dkg a cukor)
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
- citromhéj, narancshéj, kinek mi ízlik, de ha teszek bele, akkor linzerszaggatóval készítem, mert a kekszkinyomónál eltömődhet
A margarint a liszttel gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi anyag hozzáadásával szép sima tésztát gyúrunk. Kicsit lehűtjük, szaggatjuk és 180°C-on 8-10 percig sütjük. Vigyázz, ha méz is van benne, gyorsabban pirul! Hagyjuk őket kihűlni.
Máz:
- 20 dkg csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
A csokoládét vízgőz felett 2 evőkanál étolaj hozzáadásával felmelegítjük (vigyázz, ne legyen túlhevítve), majd a kihűlt tészták alját belemártjuk és rácsra tesszük szikkadni. Most koktélcseresznyével, citromfűlevéllel díszítettem.
Nekem így nagyon ízlik! Nem is gondolnátok, mennyivel finomabb mézzel, ugyan kicsit nehezebb vele dolgozni, de mindenképpen megéri! Jó sütögetést és jó étvágyat!
Réti Andrásné Judit receptje.