Tészta:
- 7, 5 dl víz
- 3 dl étolaj
- 42 dkg liszt
- pici só
- 9 egész tojás
Krém:
- 4, 5 dl víz
- 30 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg teavaj
- 10 dkg sütővaj
- 3 evőkanál porcukor
Karamellás tejszín:
- 20 dkg cukor
- 3 dl tej
- 2 csomag tejszínhab por
- 2 csomag tejszínhab fixáló
A vizet, olajat és a sót felteszem egy edényben forrni. Mikor forr, beleszórom a lisztet, folyamatosan keverem kézi habverővel, hogy csomómentes legyen. Körülbelül 8-10 percig kevergetem, lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától, akkor már jó. A tésztát átrakom egy nagyobb tálba, és hagyom kihűlni. A tészta langyos legyen. Egyenként beledolgozom a tojásokat. Én a kézi mixer dagasztó villáival csináltam. A tészta legyen inkább kicsit keményebb, ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie.
A tepsiket vékonyan beolajozom, és egy 7 cm átmérőjű poharat belemártok lisztbe, és kijelölöm a tepsin, hogy mekkora koszorúkat fogok csinálni. Vászon díszítőzsákba teszek egy díszítő csövet és mehet bele a tészta. A tepsire nyomom a tésztát, csinálok egy kört és a tetejére még egyet. Előmelegített sütőben, 210 °C-on 25-30 percig sütöm. A sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!
A sütő aljába teszek egy kis edénybe vizet, mert a gőztől szebben felemelkedik a tészta.
Mikor megsültek a koszorúcskák, kiveszem őket, és langyosan, jó éles késsel kettévágom.
A krémhez a vizet a cukrot és a vaníliás cukrot felteszem egy lábosban forrni. Mikor forr, hozzáöntöm a vanília ízű pudingokat, amit előtte elkevertem a tejben. Így összefőzöm, pudingnak az egészet. Hagyom kihűlni, de nem teljesen. A teavajat, a sütővajat kihabosítom a porcukorral és ehhez keverem a pudingot apránként. Habos krémmé keverem. A kettévágott koszorú aljára, tortadíszítő zsákból, nyomok a pudingból.
A karamellás tejszín készítéséhez, a cukrot karamellizálom, mikor már szép barnás, felöntöm a tejjel és lassú lángon kevergetem, egészen olvadásig. Lehűtöm és hűtőbe teszem kicsit, majd szórok bele tejszínhabport és habfixálót, és így kemény habbá verem.
A karamellás tejszínt díszítő zsákba teszem és minden egyes koszorúra és krémre nyomok belőle. Ezután a koszorúcskák tetejét ráhelyezem mindegyik krémmel megkent koszorú tetejére, és meglocsolom csokoládéval.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.