Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl langyos víz
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 dl víz
- 40 g vanília ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, a vanílás cukrot. Habosra keverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet, az étolajat. Kanállal átkeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és belekeverjük a masszába. Felverjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleadagoljuk a sárga tésztába. Elkeverjük. Fél adag tésztát, egy 30 x 30 cm-es tepsibe öntjük. A tészta másik felébe a kakaóport belekeverjük. A kakaós masszát rákanalazzuk a fehér tésztára és megsütjük. A krémhez a pudingot a kakaóval, a liszttel, a vízzel összefőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a margarinnal kikevert porcukrot. Rákenjük a kihűlt tésztára és tetszés szerint díszítjük.
Andi néni receptje az Andi néni saját receptjei oldalról, ahol még sok-sok finom házias étel és desszert receptjét találhatjátok meg.