A tésztához:
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 3 evőkanál forró víz
- 3 evőkanál étolaj
A krémhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- 20 dkg margarin
- kevés rum vagy rumaroma
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
A díszítéshez:
- 2 teáskanál vaníliaízű pudingpor
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál étolaj
- 1-1,5 dl víz
A piskóta lekenéséhez:
- rumos tej
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a forró vizet is. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük, a tojáshoz adjuk, majd ezzel a keverékkel együtt tovább keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lazán a diós masszába forgatjuk. Előmelegített sütőben, egy 25 × 39 cm-es tepsiben megsütjük. Ezalatt a krémet elkészítjük. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük, majd a margarinnal,a gesztenyemasszával és kevés rummal jó habosra keverjük. A kihűlt tésztát lekenjük rumos tejjel, majd a krémet rásimítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a krémre adagoljuk, de nem simítjuk simára. A díszítéshez valókat felfőzzük, majd a tejszín tetejére csurgatjuk és egy hurkapálcika segítségével hullámosítjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!