Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
A porcukrot és a tojásokat tegyük bele a keverőtálba, majd robotgéppel keverjük ki jó habosra. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá a darált diót. Szitáljuk bele a sütőporral összekevert lisztet, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát (sütőpapír helyett ki is kenhetjük a formát zsírral, és megszórjuk liszttel). Ezután egyenletesen simítsuk el a massza tetejét. Tortaforma helyett megsüthetjük egy közepes méretű tepsiben is a tésztát.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 30-35 percig. Én légkeverésnél 150°C-on, 30 percig úgy sütöttem, mint a piskótát. Ezután vegyük ki a sütőből, pár percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Krém:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15-20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 3 dl Hulala habtejszín
- 2-3 dkg csokoládé
A pudingport keverjük simára a tejjel, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre, és hagyjuk teljesen kihűlni. A margarint keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal. Ezután apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudingot is. Addig keverjük, hogy könnyű, habos, krémet kapjunk.
A tejszínt verjük közepesen kemény habbá.
A teljesen kihűlt tésztára először kenjük rá a krémet, majd halmozzuk rá a felvert habot. Ezután ízlés szerint csorgassunk rá olvasztott csokoládét. Az elkészült tortát legalább egy órahosszára tegyük hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek is összeérjenek. Tálalás előtt jó éles késsel szeleteljük fel.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.