Tészta:
- 4 tojás
- 30 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
4 tojássárgáját kikavarunk 30 dkg cukorral jó habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Kimérünk, majd kanalanként hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 3 evőkanál kakaóport és fél csomag sütőport. Végül hozzáadjuk a 4 tojásfehérje keményre felvert habját. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt 28 cm kerek tortaformában készre sütjük. Ha kész, kihűtjük és két részre (lapra) vágjuk.
Vaníliás krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor (+ tej és cukor)
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
1 csomag vaníliaízű pudingot megfőzünk a tasakon lévő utasítás szerint, majd kihűtjük. 2,5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd óvatosan hozzákeverjük a pudingot, melybe beleteszünk 1 csomag zselatint is (utasítás szerint elkészítve).
Csokoládés krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor (+ tej és cukor)
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag zselatin
- 10 dkg csokoládé
1 csomag csokoládés pudingport megfőzünk a tasakon lévő utasítás szerint. Ha elkészült, kihűtjük. Mialatt hűl, 2,5 dl tejszínt felverünk kemény habbá, majd óvatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 1 csomag zselatint (utasítás szerint elkészítve, langyosra hűtve) és belereszelünk 10 dkg csokoládét.
A tortaforma alját kivéve, a peremet rátesszük egy tálcára, majd belerakjuk az 1. lapot. Erre öntjük a csokoládékrémet, majd erre kerül a vaníliás krém, végül befedjük a 2. lappal. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd óvatosan levesszük a peremet. Egy tábla tortabevonót gőz fölött felmelegítünk, és a torta tetejére öntve elsimítjuk rajta. Tetszés szerint tejszínhabbal, mandulaszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.