- 15 dkg cukor
- 2 tojás (enyhén felvert)
- 4,7 dl tej
- 2-3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd
- 4,7 dl tejszín
Egy lábasban keverd össze a hozzávalókat a tejszín kivételével. Állandó keverés közben annyira kell felmelegítened, amíg a fém kanalat bevonja. Ha vaníliarudat használtál, vedd ki. Hűtsd ki. Két napig eláll hűtőben, ha nem akarod azonnal elkészíteni. Öntsd bele egy műanyag edénybe, és mélyhűtőben fagyaszd, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni. Verd a tejszínt habbá. A kissé megfagyott krémet verd fel villany habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz. Amikor kész, óvatosan alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) keverd a tejszínhabot a tejkrémbe. Tedd vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Tárold a mélyhűtőben alufóliával letakarva.
Variációk a fenti recepthez:
Csokoládé krémfagylalt
- 15 dkg cukor helyett 20 dkg, és
- 6 dkg olvasztott étcsokoládé – csokoládé helyett is tehetünk bele 6 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál étolajat
Földieper krémfagylalt
- 15 dkg cukor helyett 20 dkg, és
- 25 dkg friss eper összetörve, átpasszírozva – az epret keverd össze a cukorral és add hozzá a tejkrémhez. Vanília nem kell bele.
Christina Geller receptje.
Kép forrása: Origo