Tészta:
- 50 dkg liszt
- pici só
- 3 tojás
- 1 csomag (5 dkg) élesztő
- tej
Töltelék:
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
Kelés után vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük a töltelékkel és felsodorjuk. Kb. 3 cm-es darabokat vágunk. Tepsibe rakjuk és megsütjük. Mikor félig megsült, kivesszük és 3 dl cukros tejjel megkenjük, majd tovább sütjük.
A receptet tetszés szerint variálhatjuk úgy, hogy a töltelékbe (a margarinhoz és a porcukorhoz) különféle ízesítő anyagokat teszünk: 5 dkg kakaót, így kakaós csigát kapunk. De kakaó helyett finom 2-3 dkg őrölt fahéjjal kiegészítve a cukros vajat. Vagy 15 dkg darált diót vagy mákot, esetleg 15 dkg kókuszreszeléket használhatunk. Különlegesen finom diós vagy mákos csigánk lesz, ha a tésztába beledagasztunk 5 dkg mazsolát is.
Erősné Hernádi Anikó receptje.