- 5 tojás
- 4 evőkanál édesítő (vagy ízlés szerint cukor)
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 2 evőkanál jófajta natúr kakaópor
- 5 dl habtejszín
- édesítő (esetleg cukor)
- 2-3 banán
- csokiforgács (el is maradhat)
A lisztet, sütőport, kakaóport összekevertem. A tojások fehérjét az édesítővel és csipet sóval kemény habbá vertem, majd a sárgákkal is tovább habosítottam. Beleöntöttem az olajat és az összekevert átszitált lisztkeveréket, majd az egészet egyneművé kevertem. (Egy kicsit összetört a fehérje, de így is jó lett.) Ezután egy 24 cm-es kerek tortaformába töltöttem és 175°C-on 30 percig sütöttem. Amikor kihűlt, egy kis peremet hagyva a közepét kivájtam (persze alja is maradt). A kivájt részt összemorzsoltam, ez megy vissza a tetejére. A banánokat hosszában kettévágva körberaktam a tortalapot, majd ráhalmoztam a csokoládés tejszínhabot, végül a tésztaforgáccsal körberakosgattam és marcipánból próbáltam egy vakondhoz hasonló állatkát megformálni. 🙂
Vincze Józsefné receptje.