Tészta:
- 6 tojás
- 3 evőkanál Norbi liszt
- 2 evőkanál víz
- 1 kupaknyi édesítő
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 kg mirelit eper
- 50 dkg natúr joghurt
- édesítő
- 4 dl habtejszín
- 2 habfixáló
- 40 g zselatin
Teteje:
- 10 dkg cukormentes étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 1 kiskanál olaj
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját, és a többi hozzávalót is összekeverjük egy külön tálba, majd a fehérjéhez keverjük óvatosan. A masszát egy 24 cm-es tepsiben, 180 °-ra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük. A fagyasztott epret felolvasztjuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az 50 dkg joghurtot és az édesítőt. Egy lábasba 10 evőkanál vízzel felmelegítjük a zselatint és az eperhez keverjük. A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, amint kezd dermedni az epres massza, a habot is óvatosan hozzákeverjük. Amikor a tészta kihűlt a formában, akkor rápakoljuk a krémet és mehet a hűtőbe. A tejszínt felforrósítjuk és hozzákeverjük habverővel az apró darabokra tört csokoládét egy kiskanál olajat. Amint megdermedt a torta, levesszük róla a formát és a csokit a tetejére tesszük.
Márkné Muzamel Tímea receptje.