- 120 g Update Norbi liszt
- 40 g Update1 Zero édesítőszer
- 30 g vaj
- 6 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál olaj
- cukor nélkül készült őszibarack lekvár
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaníliás puding (cukormentes)
A tojásfehérjét az édesítővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a Norbi lisztet, a sütőport a tojások sárgáját és az olajat, majd a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot is. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beleöntjük a masszát és közepes lángon megsütjük, közben fakanállal óvatosan szaggatjuk. A kész császármorzsát Update1 baracklekvárral tálaljuk. Majd kávédarálóban porrá őrölt Zéró édesítővel megszórjuk. Ízlés szerint tehetünk rá cukormentes tejszínhabot is, de én vaníliás pudingot tettem rá.
Németh Alexandra receptje.