A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 1 tojás
- fél csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
A tésztalapok ízesítéséhez:
- fél üvegnyi vérnarancs aroma
- 3 evőkanál darált dió
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A krém ízesítéséhez:
- fél citrom leve
- 2 evőkanál átszitált kakaópor
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
A tészta alapanyagait összedolgozzuk és három részre osztjuk. Az első tésztát sárgán hagyjuk, a másodikhoz hozzáadjuk a vérnarancs aromát, a harmadikhoz 3 evőkanál darált diót keverünk. Kinyújtjuk a lapokat kb. 20 × 30 cm-es téglalappá, és külön-külön megsütjük őket. Az aromával ízesítetthez kell még adni egy kis lisztet, hogy jól formázható legyen.
A krémhez a margarint a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a megfőzött és kihűtött vaníliás pudingot. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe a citromlevet, a másik felébe a kakaóport tesszük.
A legalsó sárga lapra citromos krémet simítunk, rátesszük a rózsaszín lapot, erre a kakaós krém kerül, majd következik a diós lap, végezetül a tortabevonóval vonjuk be. Egy napra hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.
Nagyon finom, mutatós sütemény, megéri a ráfordított időt!
Egri Diána receptje.