A tésztához:
- 6 tojás
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
A túrókrémhez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4-7 dl szénsavas üdítő
- 3-4 evőkanál cukor
A tésztához a 6 tojást kettéválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a 6 evőkanál cukorral, fehéredésig. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót és az olajat. A fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Margarinnal kikent, lisztezett tepsiben sütjük. Magas falú tepsit válasszunk. Fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót, mert összeesik a tészta. Ha kész, pihenni hagyjuk, de ne vegyük ki a tepsiből, csak esetleg fordítsuk meg.
A túrókrémhez valókat habosra keverjük. A margarint kissé olvasszuk fel, majd ha kihűlt, a kész krémet a piskótára kenjük. A máz hozzávalóit pudingként megfőzzük (nem kell hozzá tej), majd ha félig kihűlt, a krém tetejére öntjük. A tepsivel együtt betesszük a hűtőbe, amíg megdermed a máz, kb. 2 órára.
Nagyné Kenéz Ildikó receptje.