Tészta:
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 0,7 dl étolaj
A tésztához 10 dkg lisztet 1/2 csomag sütőporral és 2 evőkanál kakaóporral összekeverünk. 4 tojássárgáját 4 evőkanál porcukorral kikeverünk, és hozzáadunk kb. 0.7 dl olajat. A 4 tojásfehérjét felverjük. A tojássárgás cukorhoz először a felvert fehérjét keverjük hozzá laza mozdulatokkal, majd végül a sütőporos lisztet. Tortaformában megsütjük.
Túrókrém:
- 25 dkg margarin
- 6-8 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- 2 citrom reszelt héja
A krémhez 25 dkg margarint 6-8 kanál porcukorral kikeverünk, hozzáadunk 2 csomag vaníliás cukrot, 50 dkg túrót, 2 citrom reszelt héját, és ezt gépi habverővel jól kikeverünk.
Színes krémek:
- 3,5 dl kiviszörp
- 3,5 dl málnaszörp (vagy málnás üdítő)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl kiviszörpöt 1 csomag vaníliás pudinggal felfőzünk, illetve 3,5 dl málnásat is ugyanígy elkészítünk.
Összeállítás:
A piskótára rásimítjuk a túrókrém felét, arra a kivis krémet, majd a túrókrém másik felét, és végül a málnás krémet. A torta oldalát babapiskótával kirakjuk. A végén tejszínhabbal, csokiformákkal díszítjük.
Molnár Andrea receptje.