Fantasztikus ízkavalkád!!! Tortaformában készítettem, 4 lap, benne meggylekvár, baracklekvár, dió, mák és túró! Szerintem nagyon-nagyon fincsi!!! 😉
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg zsír
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Az anyagokat szép sima tésztává összedolgozzuk, majd kicsit pihentetjük.
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál búzadara
- 2 tojássárgája
- reszelt citromhéj (ízlés szerint lehet mazsola, vagy meggy)
- vanília
- 2 tojásfehérjének a felvert habját a végén óvatosan beleforgatjuk
Máktöltelék:
- 10 dkg mák
- 8 dkg porcukor
- reszelt citromhéj – mindezt szárazan összekeverjük
Diótöltelék:
- 10 dkg dió
- 8 dkg cukor
- kevés fahéj – ezt is szárazan összekeverjük
A lapok megkenéséhez:
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál meggylekvár
A tésztát 4 részre osztjuk, kör alakúra kisodorjuk, 28 cm-es tortaformába tesszük, majd megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a mákkal. Erre helyezzük a következő lapot, rá a túrótöltelék, megint lap következik, azt megkenjük a meggylekvárral, majd rászórjuk a diót, és végül befedjük a negyedik lappal. A tésztát megszurkáljuk, majd 200°C-on 25-30 percig sütjük.
Réti Andrásné Judit receptje.