Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 5 dkg zsír (vagy 10 dkg margarin)
- 1/2 csomag sütőpor
Túrótöltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál búzadara
- 2 tojássárgája és felvert habja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Diótöltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A megkenéshez:
- baracklekvár (más ízű is lehet)
A tetejére:
- csokimáz vagy porcukor
A tésztát összeállítjuk és 3 egyforma cipót formázunk. Az elsőt kinyújtjuk, zsírozott tepsibe rakjuk, majd megkenjük baracklekvárral és ráhintjük a cukrozott, citromos diót. A második lapot is kinyújtjuk, ráterítjük a diós lapra, ezt is megkenjük lekvárral és erre kerül a túrótöltelék. A harmadik lappal befedjük, villával megszurkáljuk és lassú lángon sütjük. Ha kihűlt, a tetejét bevonhatjuk csokimázzal, vagy porcukorral megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.