Piskóta:
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag sütőpor – vékony lapot sütünk, kerek formát
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- reszelt citromhéj
- 2 dkg vaníliás cukor – összekeverjük, villával áttörjük
- 4 dl tejszínt felverünk
- 4 dkg zselatint
- 2 dl langyos vízben feloldunk és a tejszínhabba keverjük a túrótöltelékkel együtt
A kihűlt piskótát belehelyezzük a tortakarikába, beleöntjük a tölteléket, előtte a formát olajozzuk meg, könnyebben le lehet majd venni. Tálaláskor adhatunk mellé akár pikáns erdei gyümölcsízt, joghurtot.
A Zila tortaforma pont tökéletes ehhez a sütihez, de normál tortaformában is elkészíthető.
Czine Zsuzsanna receptje.