Tészta:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
Túrós rész:
- 35 dkg túró
- 10-15 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg búzadara
- 1 citrom reszelt héja
Egyéb:
- 1 üveg sárgabarackbefőtt (vagy 40-50 dkg friss sárgabarack)
- fahéj (csak a friss barackhoz kell!)
- 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába. Kikent tepsibe öntjük, elsimítjuk. A túrót és a hozzávalókat kikeverjük, és kisebb csomókat hintünk belőle a tésztába. A sárgabarackbefőttet lecsepegtetjük, és tetszőleges darabokra vágjuk. Ha friss barackkal dolgozunk, alaposan megmossuk, daraboljuk, majd kevés fahéjjal meghintve ezt is a tésztára szórjuk. Előmelegített, 180°C-os sütőben megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kenjük meg a tetejét a megolvasztott sárgabaracklekvárral. Pici porcukorral meghintve kínáljuk.
Boribonka receptje.