A palacsintához:
- 30 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 evőkanál cukor
- étolaj
A töltelékhez:
- 1 kg tehéntúró
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg kristálycukor
- tejföl (ha szükséges)
- 4 tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- reszelt étcsoki
Kicsit vastagabb palacsintákat sütünk a megszokottnál (8-10 db). A mazsolát beáztatjuk. A túrót áttörjük. Elkeverjük a tojások sárgájával, cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a lecsepegtetett mazsolával. Ha száraznak találjuk a tölteléket, egy-két evőkanál tejfölt adhatunk hozzá. A palacsintákat egyesével megkenjük és egymásra rakjuk. A tetejét és a “torta” oldalát is megkenjük a túrókrémmel. Reszelt csokival díszítjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!