Tészta:
- 28 dkg liszt
- 3 dkg margarin vagy vaj
- 2-3 evőkanál méz
- 7,5 dkg cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3-5 evőkanál cukor ízlés
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál zselatin + fél dl víz
- málna lekvár (lehet ribizli, eper is)
- 1/2 kg túró
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a mézet. Lekapcsoljuk a tűzhelyet. A tojást és a sárgáját felverjük és belekeverjük. Beletesszük a szódabikarbónát, ettől habos lesz a masszánk. Végezetül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, jól összegyúrjuk, ha szükséges egy kis lisztet adhatunk még hozzá. Két részre osztjuk. Kinyújtjuk körülbelül 30 x 36 centiméter méretűre és megsütjük. A tejben felfőzzük a pudingot a cukorral együtt és kihűtjük. A zselatint feloldjuk a hideg vízben, majd langyosítjuk, hogy ne legyen csomós, szemcsés. A tejszínt habbá verjük majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a langyos zselatint. Belekeverjük a túrót. Összeállítjuk a tésztát. Alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a krémet. A másik lap alját megkenjük lekvárral és ráfordítjuk a túrókrémre. Hűtőbe tesszük pár órára, míg megpuhulnak a lapok. Én növényi tejszínt használtam, de ennek ellenére használtam zselatint, biztos ami biztos alapon.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!