Tészta:
- 25 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 0,5 dl étolaj
- 5 dkg margarin
- 2 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 5 tojásfehérje
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg porcukor
A tetejére:
- 6 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, majd megkelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a citrom héját összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd összeforgatjuk a túrós masszával. A megkelt tésztát margarinnal kikent tepsibe tesszük, ráterítjük a túrós krémet, majd befedjük a tejföl-cukor-vaníliás cukor keverékével. 40-45 percig sütjük, majd ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.