Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- néhány evőkanál tejföl
- 1 evőkanál porcukor
- egy csipet só
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál búzadara
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A megkenéshez:
- 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, és a kemény tojáshabot könnyedén beleforgatjuk. A tésztát kétfelé vesszük, tepsi méretre sodorjuk. A fele tésztát kivajazott tepsibe tesszük, rá a tölteléket, majd befedjük a másik kisodort lappal. Villával megszurkáljuk, tojássárgájával lekenjük, és sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!