Tészta:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 4 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 3 cl rum
- 2 g só
- 6 dkg cukor
- 20 dkg vaj
Töltelék:
- 70 dkg tehéntúró
- 4 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 10 dkg búzadara
- 3 dkg mazsola
- 4 tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
A lisztből, cukorból és zsiradékból a többi nyersanyaggal együtt linzertésztát készítünk úgy, hogy nyújtófával könnyen nyújthassuk. Sütőlemezre 1 cm vastagságra nyújtjuk, sütőbe tesszük és félig megsütjük. A túróból a nyersanyagokkal és a tojássárgájával tölteléket készítünk. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral vert kemény habot hozzávegyítjük. A félig megsütött lapot morzsával megszórjuk, az elkészített túrótölteléket ráöntjük és elkenjük. A tészta másik részét a túróra ráborítjuk, vagy rácsokat készítünk. Jó meleg sütőben megsütjük, ha megsült, porcukorral megszórjuk.