Sárga tortalap:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg finomliszt
- pici sütőpor
Kakaós tortalap:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- pici sütőpor
26 cm-es tortaformában sütöm meg a tortalapokat. Mikor kihűltek, kettévágom, így összesen 4 lap lesz belőle.
Krém:
- 50 dkg mirelit erdei gyümölcskeverék
- 30 g zselatin
- 400 g epres joghurt
- 250 g krémtúró
- 3 dl habtejszín
- porcukor (ízlés szerint)
A krémhez a fagyasztott gyümölcsöket (szeder, ribizli, eper, stb.) hagyom szűrőn teljesen kiolvadni. A gyümölcs levébe (kb. 1 dl) áztatom a zselatint. A joghurtot, a túrót és a felvert tejszínhabot ízlés szerinti mennyiségű porcukorral együtt kikeverem. A kiolvadt gyümölcsöt nagyjából villával összenyomom, kézi habverővel a krémhez keverem, majd hozzáadom apránként a mikróban meglangyosított zselatint is. Az így elkészült krémet beteszem pár percre a hűtőbe dermedni, majd megtöltöm a lapokat.
Az összeállításhoz a tortaformába teszem vissza a lapokat:
- barna lap
- krém
- sárga lap
- krém
- sárga lap
- krém
- barna lap
Egy éjszakára beteszem a tortát a hűtőbe, majd másnap a formából kivéve, kívülről tetszés szerint tejszínhabbal kidíszítem.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.